Oвлажнители за въздуха
Показани 1 от 6 | 6 (1 Страници)
Oвлажнители за въздуха
 

Овлажнители за въздух

Овлажнителите за въздух са сравнително нова технология, която нашумя в последните тридесет години. Основното им приложение е при добавянето на влага във въздуха на едно или повече помещения чрез изпускането на фина пара произведена от дестилирана вода.

Овлажнителите за въздух са ценна придобивка, която може да спести много дискомофрт и да ви предостави реално решение за много козметични и здравословни проблеми.

     

Защо въобще се ползват овлажнители за въздух

Причината да се ползват овлажнители за въздух, е че в изминалите 30 години започнахме да си даваме сметка, че човешкото здраве е нещо ценно, което се постига с активност.

На преден план на здравословното мислене излезнаха много идеи за чистотата и качеството на въздуха, и от там произлязоха овлажнителите.

При сух вътрешен климат или въздух в едно помещение се получават микронапуквания по повърхността на чувствителната лигавица на горните дихателни пътища.

Преминаването на сухия въздух по дихателните пътища изсушава стените на респираторните канали, което води до неприятно усещане и дискомфорт.

Продължителното излагане на подобни условия води до дихателни проблеми, увеличаване на дискомфорта, и дори някои автоимунни заболявания като гъбички в дробовете (астма).

Как функционират овлажнителите

За да се противодейства на сухотата на въздуха се използва вода – много семпло и просто. Затруднението идва, когато е нужен ефикасен метод за цялостно овлажняване, а не само частично.

Важно е и да не се премине границата на прекомерно овлажняване, тъй като това ще причини конденз по стените на стаята, а това ще доведе да мухъл.

За целта се използва резервоар с вода, който захранва малак парен котел, който се загрява с реотани (при първите модели овлажнители) или контактна плоча.

Водата завира и започва да се превръща в пара и при насищане в съда тя се изпуска в околната среда под слабо, но стабилно налягане.

Модерните овлажнители на въздух използват датчици, с които да засекат водната наситеност във въздуха в помещението, и преди да се стигне до точката на пренасищане на въздуха от влага, те спират напълно автоматично.

Как да изберете правилния за вас овлажнител за въздух

Изборът на овлажнител е доста лесен – за вас е важно той да върши работа, да ви предлага нужната информация, и най-вече да бъде надежден. За щастие на Etheroils.com можете да намерите портативни и настолни овлажнители за въздух с всякакви екстри и предимства.