Пречистватели за въздуха
Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)
Пречистватели за въздуха

Пречистватели за въздух

Качеството на въздуха, който дишаме е от огромно значение за цялостното ни здраве и всеки аспект от живота ни. Единствената разлика между въздуха в околната ни среда, и този в дробовете ни е моментното му място.

Това е причината много хора да се замислят за това, което влиза в тялото им особено, когато става дума за малки деца и новородени.

Едно решение на повишаващите се нива на нечистотии във въздуха е локалната намеса като един пречиствател на въздух.

Защо имаме нужда от пречистватели за въздух

Причината да се покачва търсенето на пречистватели за въздух, е тъй като те извършват основна и жизненоважна функция, а именно да пречистят въздуха около нас. Това се постига чрез няколко системи за филтриране на въздуха, в това число механични и химически филтри.

Фината структура на дробовете и респираторната система на човешкото тяло е изключително деликатна. Нейната роля е да извлича кислород от вдишания въздух, и да освободи въглеродния двуокис натрупван в кръвта.

Микроскопичността на тези молекули е невероятна, а още по-невероятно е да се замислиш за това, че този процес се случва всяка секунда по няколко стотин пъти.

Всякакви чужди тела навлезнали в капилярите на дробовете, могат не само да предизвикат наранявания, но и до цялостно намаляване на окислителния капацитет на дробовете.

Разбира се подобни щети не се случват за един ден, а с натрупване и с време. А прах има навсякъде, където отидем, няма как без него – или може би има? Пречиствателите на въздух не само ви спестяват респираторни проблеми, но и ви спестяват чистене и бърсане на прах, което е достатъчна причина за доста домакини.

Какви видове пречистватели има на пазара

Има най-различни видове пречистватели за въздух, но технологията се насочва към унифициране на всички функции в един уред.

Реално има два вида пречистватели, такива с многослоен филтър с комбинирана УВ лампа и йонизатор, и комбинирани пречистватели с овлажнител.

Основен метод на функциониране

Основният метод на функциониране на пречиствателите зависи от движението на въздуха и преминаването му през питовидния филтър. Това се случва чрез вентилатор, който стои зад самия филтър, дърпайки въздух през него.

Този филтър може да варира в своя състав и брой слоеве, но общо взето има четири слоя, като първият е механичен филтър от стерилен алуминий, а другите са химически и се грижат за премахването на химически примеси.

Откъде да закупите пречиствател за въздух

Можете да закупите своя пречичствател на въздух от Etheroils.com на една доста разумна цена, с безплатна доставка до адрес или с куриер, и 2 години гаранция за всички компоненти. Изберете здравето и направете нещо добро за себе си – изберете Етеройлс.