За нас

Нашата история

Кога стартирахме

EtherOils е български семеен бранд, който прави първите си крачки в производството на етерични масла през 2017г.

1998

Какво ни мотивира

В началото ни водеше амбицията за разширяване на семейния бизнес, който се занимава със зърнопроизводство и тютюнопроизводство от 1998 г. С течение на времето и много усърден труд, желанието ни се превърна в реалност. За изключително кратко време стремежът ни за производство на по-големи количества висококачествени етерични масла, започна да заема основно място в приоритетите ни.

2017

С какви масиви стартирахме

През 2017г. започнахме засаждането на първите собствени полета с маточина, лавандула и бял равнец върху площ от 200 декара, и така само за 2 години масивите ни с етерично-маслени култури надхвърлиха 1000 декара.

2017

Къде извличаме етеричните масла

В края на същата година стартирахме и изграждането на собствена дестилерия за извличане на етерично масло. В нея, освен суровината от собствените ни масиви, се преработва и тази от съседните стопанства.

Каква е нашата мисия

Основната ни цел е да произвеждаме висококачествени етерични масла, които да отговарят на най-високите изисквания. За постигането на тази цел, в EtherOils, залагаме на собствен разсад, целогодишни грижи за маслодайните масиви като почистване на полетата, редовно машинно и ръчно окопаване.